Дискусии

Дебати и панел дискусии

Панел дискусија: Панамски документи

Панел дискусија: Панамски документи

04. ноември 2017

„Случајот Панама“, добитник на Пулицерова награда, е истражување што опфати 11,5 милиони доверливи документи со информации за над 214.000 оф-шор компании. Прочитај повеќе
Дебата: Укажувачи – „тајни“ играчи кои можат да ја променат историјата

Дебата: Укажувачи – „тајни“ играчи кои можат да ја променат историјата

03. ноември 2017

Да се укаже или да се премолчи – кои се мотивите и поттикот зад одлуката да се стане укажувач? Прочитај повеќе
Дебата: Истражувачкото новинарство во регионот – предизвици и перспективи

Дебата: Истражувачкото новинарство во регионот – предизвици и перспективи

04. ноември 2017

Со какви проблеми и предизвици се соочуваат истражувачките новинари од регионот? Прочитај повеќе