05. 11. @ 12:30 | Работилница: Предизвиците и важноста на слободното (фриленс) истражувачко новинарство

Совети за просперитет како истражувачки фриленс новинар од Крег Шо.

Едночасовна работилница проследена со сесија за прашања и одговори на тема „Предизвиците и важноста на слободното (фриленс) новинарство“. Работилницата ќе ја води британскиот новинар Крег Шо, специјализиран за политичка и корпоративна корупција, човекови права и организиран криминал.

Оваа бесплатна сесија е наменета за слободни (фриленс) новинари, студенти и едукатори за новинарство.

Пријавете го Вашето учество на info@pina.mk.

Говорници: Крег Шо