Investigate film festival in Skopje

Говорници

Дарио Јуричан

режисер и продуцент

Барбара Скјавули

воена репортерка

Бети Медсгер

истражувачка новинарка и писателка (преку Скајп)

Алесија Черантола

истражувачка новинарка

Ѓорѓи Лазаревски

поранешен началник на петтата управа во МВР

Беноа Бринже

Истражувачки новинар и автор на документарни филмови

Сашка Цветковска

истражувачка новинарка

Антонио Зографски

Милка Смилевска

новинарка

Убавка Јаневска

новинарка

Огнен Јанески

новинар и активист, водител на ИФФС

Снежана Лупевска

новинарка и продуцентка

Денис Ампев

активист, здружение „Гласен текстилец“

Парим Олури

новинар и извршен директор на Insajderi.com

Алиса Муслиу

истражувачка новинарка

Блаж Згага

фриленс новинар и автор

Крег Шо

фриленс новинар

Кристина Озимец

Истражувачка новинарка и претседателка на ПИНА [pina.mk]

Роб Монтгомери

едукатор по мобилно новинарство

Павлина Зефиќ

адвокатка

Анастасија Валеева

новинарка

Милица Војиновиќ

новинарка

Мери Јордановска

Истражувачка новинарка - БИРН Македонија

Горан Лефков

новинар

Жарко Настоски

новинар

Јордан Дуков

автор на документарни филмови

Мајкл Освалд

автор на документарни филмови

Драган Гмизиќ

новинар, режисер и продуцент

Златко Златковиќ

монтажер