Дарио Јуричан

режисер и продуцент

Дарио Јуричан е филмски режисер и продуцент кој се школувал на Лондонската филмска академија. Филмот „Газда“ му е првиот долгометражен филм од серијалот за познатите газди во Хрватска.

Јуричан е автор и продуцент на повеќе од педесет краткометражни филмови од различни жанрови.