Горан Лефков

новинар

Истражувачкиот новинар Горан Лефков работи во Центарот за истражувачко новинарство СКУП Македонија и пишува за порталот Инбокс 7. Работел во „Капитал“, весникот „Бизнис“ и ТВ Стар.

Од 2014 година започнал со продукција на документарни филмови против корупцијата.