Крег Шо

фриленс новинар

Крег Шо е британски фриленс новинар, специјализиран за политичка и корпоративна корупција, човекови права и организиран криминал. Неговите истражувачки стории се објавени во водечките европски медиуми и бил вклучен во неколку големи истражувачки колаборативни истражувања, како што се „Офшор-тајни“
со Меѓународниот конзорциум за истражувачки новинари и „Фудбал Ликс“ и „Малтешките досиеја“ за
European Investigative Collaborations (EIC.network).

Во фокусот на работара на Шо се и турски прашања и ги координира турските истражувања за theblacksea.eu и EIC.