Милка Смилевска

новинарка

Новинарката Милка Смилевска е дописничка од Македонија за „Ал Џезира Балкан“.

Кариерата ја започнала во 1998 година во радио Велес. Во 2004 година започнала да работи за  телевизија „Канал 5“, а подоцна и во телевизија „Алфа“.

Смилевска е добитник на повеќе награди за новинарство, меѓу кои и наградата за професионално известување за бегалската криза доделена од УНХЦР и Македонското здружение на млади правници, како и наградата „Спирит” од „Ал Џезира Балкан“.